Bwoah! Kimi Raikkonen staat al tijden in de recordboeken met deze 3 records

24 juli 2019

EPA

"Het is 2320 dagen geleden dat een ander team dan Mercedes, Red Bull of Ferrari een Grand Prix won", kopte ESPN dinsdag. Kimi Raikkonen won zo'n lange tijd geleden de Grand Prix van Australië in 2013, in een Lotus. Wij gingen op onderzoek uit en kwamen nog 2 interessante feitjes over Raikkonen tegen. De Fin heeft nog meer records op zijn naam staan, die in de loop van de tijd toch echt gebroken zullen worden.


De laatste winnaar van een GP in een Ferrari is... Raikkonen! Charles Leclerc was er dit jaar in Bahrein en Oostenrijk dichtbij, maar 2 keer werd hij een paar rondjes voor de streep voorbij gereden. Kimi won vorig jaar in de Verenigde Staten een race, dus is hij momenteel nog steeds de laatste Ferrari-coureur die een Formule 1-race won.

Kampioenschap
En dan nog een Ferrari-feitje. De allerlaatste coureur van de Italiaanse renstal die het coureurskampioenschap won is ook Raikkonen! In 2007 bleek hij over een heel seizoen sneller dan iedereen in zijn rode bolide.

Gerucht over terugkeer
Stiekem gaat er een gerucht (dat we met een flinke korrel zout moeten nemen), dat Raikkonen kan terugkeren bij Ferrari in 2020. Daar zou hij dan Vettel vervangen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als The Iceman dan nog even die records aandikt!