Ferrari is snelheid en vertrouwen kwijt: ‘We verliezen 0.7 op de rechte stukken’

6 juli 2020

BSR Agency

Het vertrouwen bij Ferrari is volledig verdwenen. Waar de Scuderia vorig seizoen misschien wel de snelste motor had, is die kracht opeens weg. Teambaas Mattia Binotto noemt de problemen zorgelijk. "We verliezen 0.7 seconden per rondje op Mercedes, puur op de rechte stukken."


In de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk eindigde Charles Leclerc als 7e op een seconde van Valtteri Bottas. Een jaar eerder was de coureur van Ferrari zelf nog de polesitter.

'We hopen snel op een update'
"We moeten onze wagen verbeteren”, vertelt Binotto. "Het zit momenteel niet goed met het design en het rijgedrag. Zeker op het aerodynamische gebied. Die verbetering heeft stilgelegen tijdens de coronaperiode, maar we hopen snel met een update te komen.”

Ook rechte stukken
Toch is het niet alleen aerodynamica, want volgens de Italiaan verliest Ferrari op de rechte stukken zo'n 0.7 op Mercedes. En bij de motorkracht is geen verbetering te verwachten. "Die ontwikkeling is volgens de regels bevroren. Het is een teleurstelling om onze snelheid te zien op de rechte stukken.”

Vettel
Sebastian Vettel stelde tijdens de kwalificatie al teleur, maar in de race werd het steeds erger voor de Duitser. Op de camera's was te zien dat de viervoudig wereldkampioen zichtbaar worstelde met zijn wagen en hij kwam niet verder dan een 10e plek. "Ik ben blij dat ik slechts 1 keer spinde”, vertelde Vettel na afloop. "Ik verloor de achterkant van de wagen meerdere keren vandaag... De auto was erg moeilijk te besturen. We weten niet waardoor het kwam.”

Bekijk hier de samenvatting van de Grand Prix: