Ferrari vindt 3 testdagen voor Carlos Sainz niet genoeg en zoekt oplossing: ‘Die optie hoort daar zeker bij’

10 januari 2021

BSR Agency

Ferrari wil nieuwkomer Carlos Sainz meer tijd geven om aan de Formule 1-wagen van de renstal te wennen. Het Italiaanse team vindt de 3 testdagen die de coureur vermoedelijk dit jaar krijgt in aanloop naar de 1e race te weinig.


"Het lijkt me duidelijk dat we wat gaan organiseren voor Carlos om hem wat sneller te integreren in het team. Een testrit in 1 van onze oudere modellen in januari hoort daar zeker bij”, aldus teambaas Mattia Binotto op de Formule 1-website.

Maximaal 3 dagen
De regels staan niet toe dat de coureurs de raceauto van 2021 besturen buiten de reguliere testraces in Barcelona. Dat zijn er vanwege de coronaperikelen en kostenbesparingen waarschijnlijk maar 3 dit jaar, tegen 6 vorig jaar en zelfs 8 in de jaren daarvoor. Wel mogen coureurs wat extra kilometers maken in de racemodellen die zijn gebruikt in de 3 kalenderjaren voor 2020.

Vettel
De Spanjaard Sainz heeft de overstap gemaakt van McLaren naar Ferrari, waar hij het zitje heeft overgenomen van Sebastian Vettel. "We kunnen Carlos wel in de simulator zetten, maar om het team en de werkprocedures beter te leren kennen, is het rijden in een oude Ferrari heel nuttig”, aldus Binotto.