Ferrari wil vlammen op Interlagos: ‘Dit is ons jachtterein’

13 november 2019

AFP

Ferrari hoopt zich aankomend weekeinde te revancheren voor de matige Grand Prix van de Verenigde Staten. In Brazilië staat dan de voorlaatste race van het seizoen op het programma. Teambaas Mattia Binotto kijkt uit naar de Grote Prijs in São Paulo.


"We laten het (Austin, red.) nu achter ons en kijken uit naar een frisse start in Brazilië", citeert Motorsport de teambaas. "Het weer in São Paulo is erg wisselend, wat betekent dat de baanomstandigheden van dag tot dag kunnen variëren en alle teams voor moeilijkheden stelt."

Jonkie
Toch geniet hij van het circuit. "Het is erg gaaf om op te rijden. De rondjes zijn kort, maar bevatten veel verschillende bochtencombinaties en rechte stukken. De lay-out is, denk ik, aardig wat veranderd door de jaren heen. Toen ik jonger was selecteerde ik het circuit vaak op mijn PlayStation, ik was er altijd al weg van."

Vettel ook gretig!
Sebastian Vettel heeft ook wel zin in een lekker raceje op Interlagos. "Er kan hier altijd iets geks gebeuren, geen idee waarom dat is. Als het dit jaar niet zo is, reken er dan maar op dat het volgend jaar wel zo is", zegt hij.

"Ferrari ging in de laatste jaren vaak goed op dit circuit. Ik weet nog dat we vorig jaar een competitief tempo hadden en Kimi Räikkönen op het podium stond, en dat we 2 jaar geleden de race hebben gewonnen. Het is een mooi jachtterrein voor ons, hopelijk ook dit weekend."