Charles Leclerc snapt niets van chaotisch Ferrari: ‘Het moét echt beter’

31 juli 2022

AFP

Ferrari-coureur Charles Leclerc snapte er geen zak van. De Monegask kon zijn werkgever tactisch niet meer volgen bij de GP van Hongarije. De 24-jarige Leclerc is de nummer 2 in het WK-klassement. Bij zijn pitstop na bijna 40 rondes kreeg hij harde banden onder zijn bolide. Tot ongenoegen van hemzelf.


Zie ook 🎥: 'Tafelgasten Ziggo Sport Race Café kraken Ferrari af na Hongaars fiasco: 'Sjongejonge!''

"Ik dacht dat ik over de radio had gezegd dat medium de juiste keuze zou zijn", sprak hij na afloop vol ongeloof. "Ik dacht dat ik duidelijk was." Op de harde banden kon hij concurrent Max Verstappen niet bijhouden. De Nederlander passeerde hem op mediums maar liefst 2 keer (en pakte daardoor de zege).

'Ho eens even'
Nadat Leclerc ook door George Russell voorbij werd gereden, was zijn maat vol en sjeesde hij naar de pit. Hij verving zijn harde voor de zachte banden, maar het was te laat. Leclerc eindigde als 6e en zag het verschil met Verstappen oplopen tot 8- punten.

"Geen idee waarom toch de harde banden eronder gingen", vervolgde hij bij Viaplay. "Weet niet precies wat het doel hiervan was, maar we moeten het accepteren. Dat het beter moet, is een ding dat zeker is. We moeten ons herpakken, het moet nu écht beter."

Catastrofale fouten
Teambaas Mattia Binotto verdween in de slotfase van de race langs de pitmuur richting de garage en dat was opvallend. Hij keerde niet meer terug op zijn plek. Ferrari liep tijdens de 1e seizoenshelft door tactische missers, uitvalbeurten en fouten van de coureurs al de nodige punten mis.

Lees ook: 'De WK-stand na de Grand Prix van Hongarije: Verstappen met flinke voorsprong de zomer in'