Hamilton gaat niet weer met teamgenoot ruziën: ‘Hebben respect voor elkaar’

11 mei 2019

Getty Images

Lewis Hamilton heeft tot nu toe dit seizoen vooral te maken met zijn eigen teamgenoot als concurrent: Valtteri Bottas. Meteen gaan de gedachten terug naar 2016 toen de Brit in gevecht was met Nico Rosberg om de wereldtitel. Eenzelfde scenario als destijds wil Hamilton voorkomen.


In 2016 knapte het tussen Hamilton en Rosberg die het zowel op als naast de baan niet meer met elkaar konden vinden. Dat terwijl ze in de kartwereld begonnen als vrienden.

Sneer richting Rosberg
"Het is vooral belangrijk dat we als team blijven samenwerken. Als er dingen gebeuren, proberen we dat recht te zetten en zorgen we ervoor dat het niet nogmaals gebeurt. Terwijl je voor die tijd gewoon een individu had dat op zijn eigen manier verderging", vertelt Hamilton met een kleine sneer richting Rosberg aan Motorsport.

Eén-tweetjes
"Dat is nu niet meer het geval. We hebben veel positieve energie binnen het team en vooral respect voor elkaar. We zijn akkoord gegaan met een regel waardoor we één-tweetjes nu samen binnenhalen. We ondersteunen elkaar dus als het nodig is", aldus de 5-voudig wereldkampioen.

"We blijven elkaar pushen en zullen geen problemen krijgen. Reken er dus niet op dat jullie nog dingen gaan zien zoals in het verleden. Wij zullen elkaar niet raken, dat is zeker."