IJzersterke Verstappen pakt P3, pole voor Lewis Hamilton

29 oktober 2016

Pro Shots

In de kwalificatie van de Grand Prix van Mexico heeft Max Verstappen een schitterende 3de tijd neergezet. De Nederlander noteerde op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad tijdens Q3 een tijd van 1:19,054. Lewis Hamilton pakte zijn 59ste poleposition in 1:18,704. Nico Rosberg zorgde er op het nippertje nog voor dat de 1ste startrij voor Mercedes is. Naast Verstappen vertrekt zijn teamgenoot Daniel Ricciardo van P4.


Q1 en Q2
Tijdens de 1ste kwalificatieronde reed Verstappen zijn snelste ronde in 1:19,874, goed voor een 5de positie. Lewis Hamilton was de snelste in 1:19,447. In Q2 wist Verstappen zich aanzienlijk te verbeteren. Met een tijd van 1:18,972 dook de Red Bull-coureur op het Mexicaanse circuit als 1ste ooit onder de 1:19. Verstappen ging daarmee met de beste tijd door naar de laatste kwalificatieronde. In Q3 wist hij deze tijd niet te verbeteren.

Training
Verstappen kende wisselende trainingsdagen. Bij de 1ste vrije training speelde oververhitte remmen onze landgenoot parten en daardoor klokte hij geen tijd. Bij de 2de vrije training wist Max de stijgende lijn te pakken. De auto voelde beter aan en hij zette de 7de tijd neer. Bij de 3de vrije training had hij de snelheid echt goed te pakken. Verstappen reed een uitstekende ronde en met 1:19,137 noteerde hij de snelste ronde van de laatste vrije training.

Raceday
Zondag om 20.00 uur Nederlandse tijd gaat de race in Mexico van start. Nico Rosberg kan wereldkampioen worden als hij voldoende punten weet te pakken op zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Lees hierrrr de Sportnieuws.nl-preview van de Grand Prix van Mexico.