Dit is wat je kan verwachten van het stratencircuit in Vietnam

7 november 2018

AFP

Vietnam zal in 2020 een Grand Prix in de Formule 1 organiseren. De race wordt gereden in de straten van Hanoi. Een stratencircuit dus, maar wel eentje waar is over nagedacht. In Vietnam hebben ze zoveel mogelijk geprobeerd om 'spannende' bochten van andere circuits te kopiëren.


In de eerste bochten maak je bijna een hele cirkel, waarna je opeens de andere kant op moet sturen. Dat hebben ze in Vietnam afgekeken de Nürburgring. Dan gaan we even naar Monaco, waar je na de eerste bocht een beetje zigzaggend omhoog gaat. In Hanoi gaan we dat ook zien.

De S-bocht
Dan de leukste: in Japan heb je bocht 2 t/m 6, een soort extra lange S. Je blijft maar je stuur omgooien naar de andere kant. Ook die hebben ze nagemaakt. Een belangrijke plek op het circuit, waar een coureur absoluut geen fouten kan maken.

Video
Er zijn ook nog een hoop rechte stukken. De langste is maar liefst 1,5 kilometer, met een speedtrap van rond de 335 kilometer per uur. Ook zijn er nog stukken van 800 en 700 meter. Is het nog niet duidelijk genoeg? Check dan  de video op de site van de Formule 1.