Jos Verstappen: Max reed perfecte race

25 oktober 2015

AFP
Jos Verstappen: Max reed perfecte race

De geweldige vierde plaats van Max Verstappen zorgde na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten voor de nodige emoties bij vader Jos. ,,Het was ongelooflijk spannend, top! Max heeft in mijn ogen geen voet verkeerd gezet. Hij reed een perfecte wedstrijd. Dat is altijd spannend: houdt hij het vol?", vertelt Verstappen senior bij Sport1.

IJsberen
Met die uitspraak verwijst Verstappen naar eerdere uitvalbeurten waarbij de jongeling op het einde van de race moest opgeven. ,,Ik liep dus zenuwachtig op en neer en hoopte dat alles goed zou gaan."

'Perfecte strategie'
Daarmee houdt de lof voor zijn zoon én renstal Toro Rosso nog niet op. ,,Max heeft het heel goed gedaan. Zijn banden waren in de laatste ronden helemaal op. Het team had een perfecte strategie, helemaal top. We hebben veel punten gescoord en staan maar zeven punten achter de zesde plek. Dat is ons doel nog voor dit jaar."

Dat Max het record van zijn vader aan diggelen gaat rijden, tweemaal een derde plaats, is voor Jos niet meer dan een zekerheid. ,,En dat gaan niet heel lang meer duren."

Lees ook: Barcelona wil zich versterken in de winterstop
Lees ook: Debutant Van der Lely wilde helemaal geen prof worden
Lees ook: Schalke-speler Geis krijgt donkerrood na doodschop (video)