Kevin Magnussen ramt zijn wagen aan gort, daardoor P11 voor Max Verstappen (video)

8 juni 2019

Kevin Magnussen is volledig eraf gegaan in Q2 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. De Formule 1-coureur ramde zijn bolide in de vangrail op het moment dat Max Verstappen nog geen (echte) tijd geklokt heeft. Dat betekent dat de Nederlander eruit ligt.


Het was meteen code rood op Circuit Gilles Villeneuve. Einde Q2. De Deen van Team Haas liet weinig over van zijn wagen, maar bleef zelf gelukkig ongedeerd. Magnussen moest voor de zekerheid nog wel even naar de dokter om nagekeken te worden.

Verstappen: "Dit is kut"
Verstappen zit dus niet bij de top 10 in de kwalificatie en dat betekent dat hij zondag achteraan (11de) zal moeten starten in de Grand Prix van Canada. "Slechte timing? Hier kan ik niks aan doen", zei Verstappen na afloop voor de camera van Ziggo Sport.

"We kozen voor 1 ronde. Je verwacht natuurlijk niet dat iemand tegen de muur knalt. Dat is pech. Anders hadden we makkelijk Q3 gehaald, dus dit is kut. Voordeel is wel dat we nu zelf de banden mogen kiezen, anders moesten we morgen op de zachte starten."

Bekijk hier dat interview:Eerder fragment: Max heeft geen grip