Kubica had voor Ferrari gereden als-ie niet was gecrasht

11 juli 2018

AFP

Robert Kubica kennen we van die enorm zware crash tijdens een autorally in 2011. Daarvoor reed de Poolse autocoureur in de Formule 1. Hij zou zelfs verder gaan in de hoogste autoklasse. Vlak voor zijn crash tekende hij namelijk een contract bij Ferrari, zo vertelt hij nu in een podcast van de f1.


Kubica liep door het ongeval dermate ernstige verwondingen op, dat hij lange tijd moest vrezen dat het voorbij was met zijn racecarrière. Na lang revalideren lukte het hem terug te keren in de hoogste klasse van de autosport, zij het dat hij vrijwel alles met één arm doet.

Ferrari had het 'm nog verboden
Kubica, momenteel reservecoureur bij Williams, vertelt dat hij wist dat Ferrari hem verboden had de rally in Andorra te rijden. ,,Maar ik wilde de organisatie van het evenement niet teleurstellen'', aldus de Pool, die in 2010 voor Renault in de Formule 1 reed en in 2008 in een bolide van BMW Sauber in Canada zijn enige grand prix won.

Doelen
,,Doel één is Formule 1-rijder worden, doel twee is je naam vestigen in de Formule 1 en doel drie is wereldkampioen worden óf voor Ferrari rijden. De wereldtitel heb ik nooit veroverd, maar ik was wel bijna Ferrari-coureur'', aldus Kubica, die nog altijd hoopt volgend jaar een wedstrijdstoeltje bij Williams te krijgen.