Kubica heeft ‘succesvol’ een Williams getest

11 oktober 2017

ANP

Robert Kubica is weer een stap dichterbij zijn terugkeer naar de Formule 1. De Pool, die met zijn geblesseerde rechterarm 6,5 jaar werkte aan zijn herstel, heeft woensdag een Williams getest op Silverstone. Het team hield de rondetijden voor zichzelf maar meldde wel dat de test 'succesvol' was.


Kubica reed niet in de Williams-wagen van dit seizoen, want dat mag niet van de Formule 1-regeltjes. De voormalig rallycoureur scheurde rond in de 2014-auto die Lance Stroll dit seizoen ook al een paar keer bereed. Het doel voor Williams was vooral om te kijken of Kubica fit en snel genoeg is.

'Succesvol'
Aangezien er geen resultaten openbaar zijn gemaakt, is het gissen hoe het echt ging. Williams noemde het 'succesvol', wat eigenlijk niet zo veel zegt. Kubica gaat waarschijnlijk volgende ook nog op de Hungaroring rijden. Een dag later mag Paul di Resta, een concurrent voor het stoeltje naast Stroll, aan de bak.

Ook Felipe Massa en Pascal Wehrlein zijn in de running voor het plekje bij Williams.

Wil jij het belangrijkste FORMULE 1-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met F1 AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht