Lance Stroll bleek corona te hebben tijdens GP in Duitsland, maar mag gewoon racen in Portugal

21 oktober 2020

BSR Agency

Lance Stroll blijkt na de Grand Prix van de Eifel van 1,5 week geleden positief getest te hebben op corona. De Canadese coureur van Racing Point kwam in Duitsland niet in actie omdat hij zich niet lekker voelde en werd vervangen door Nico Hülkenberg.


"Op zaterdag begon ik klachten te ontwikkelen en kreeg ik last van mijn maag”, schrijft hij op Twitter. "Ik heb daarna het protocol van de FIA gevolgd, ben ik zelfisolatie gegaan en keerde niet terug in de paddock. Zondagochtend ben ik teruggevlogen en in de avond heb ik met laten testen op corona.”

Milde klachten
Die test bleek positief te zijn. "Daarna ben ik 10 dagen thuis gebleven”, vervolgt hij. "Gelukkig waren de symptomen vrij mild en voel ik me nu weer 100 procent. Bij de laatste test bleek ik inmiddels ook negatief te zijn.”

Portugal
Stroll racet komend weekend dan ook gewoon in de Grand Prix van Portugal. "Ik ben goed in vorm en ik kan niet wachten om weer aan te sluiten bij het team en te racen.”

Teamgenoot Perez
Ook Sergio Pérez, de teamgenoot van Stroll, testte dit Formule 1-seizoen positief op corona. Hij werd bij de de Grand Prix van Groot-Brittannië ook al vervangen door Hülkenberg.