Max moet aan de bak: ‘Niet zo’n beste dag’

14 april 2017

ANP

Zelf kwam hij door pech tot weinig trainingsrondes, maar Max Verstappen zag zijn Red Bull-teammaat Daniel Ricciardo wel de derde tijd aantekenen. ,,We zien er best wel competitief uit", zei hij na de training voor de tv-camera's.


Een frustrerende eerste trainingsdag voor Max Verstappen, die vanwege incidenten veel kostbare tijd verloor op het zinderend hete circuit in Bahrein. Zo reed hij in de avondtraining tegen de afgebroken t-wing van Mercedes-coureur Valtteri Bottas aan, met alle gevolgen van dien.

Ongelukkig
,,Een beetje ongelukkig dat die af moest breken en minstens zo ongelukkig dat ik die dan moest raken'', verzuchtte Verstappen na de trainingen. ,,Ik kreeg problemen met de vloer, die moest worden vervangen, en zo heb ik heel veel kostbare tijd verloren. Al met al niet zo’n beste dag. Ideaal is dit natuurlijk niet, maar zo loopt het helaas soms.''

Wat voor race?
Verstappen, die in zijn beperkte tijd op de baan nog P8 pakte, kon nog nauwelijks zeggen wat hij gaat laten zien in Bahrein. Zaterdag moet de Limburger zich nog kwalificeren. 
Hoopvol was dat Daniel Ricciardo de RB13 zonder panne net achter de Ferrari van Sebastian Vettel en de Mercedes van Bottas naar P3 stuurde, tot verbazing van Verstappen nog net voor Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen.

,,Een beetje vreemd is het wel, we zien er best wel heel competitief uit hier'', aldus de Limburger. ,,Niet dat we al helemaal gelukkig zijn, want we stoeien nog met twee verschillende afstellingen. Dus er is nog wel werk. Maar goed, eerst zelf maar eens flink wat meer rondjes maken morgen.''