Max Verstappen valt buiten de top 10 op trainingen Monza

4 september 2015

GETTY
Verstappen 14de op eerste training Monza

Max Verstappen is vrijdag bij de eerste twee trainingen op het circuit van Monza buiten de top-tien geëindigd. In de tweede rondgang klokte de zeventienjarige coureur van Toro Rosso 's middags met 1.26,454 de veertiende tijd. Daarmee was hij ruim een seconde sneller dan bij de eerste training op het Italiaanse circuit, waar hij 's ochtends eveneens veertiende werd in 1.27,591.

Sainz langzamer
Net als in de eerste training was ploeggenoot Carlos Sainz vrijdagmiddag iets langzamer. De Spanjaard gaf twee tienden toe en werd vijftiende, terwijl hij eerder op de dag zestiende werd op drie tienden.

Lewis snelste
Verstappen bleef in de tweede test ruim twee seconden achter de snelste ronde van Lewis Hamilton, die in beide series de beste tijd noteerde. De Brit van Mercedes klokte 's middags 1.24,279 en was daarmee bijna een halve seconde sneller dan eerder op de dag in de eerste training. Zijn Duitse ploeggenoot Nico Rosberg werd op twee honderdsten tweede. Namens Ferrari eindigde de Duitser Sebastian Vettel als derde op 0,759 van Hamilton.

337 kilometer per uur
Het klassieke circuit in Monza staat te boek als de snelste in de Formule 1, waardoor Verstappen bij voorbaat al aangaf dat een plaats bij de beste tien zondag lastig wordt. De maximumsnelheid van de Nederlander kwam in beide trainingen niet boven de 337 kilometer per uur, terwijl de Mexicaan Sergio Perez van Force India een topsnelheid neerzette van 357 kilometer per uur.

Lees ook: Mogelijk zevende motor Verstappen