Max Verstappen wilde nóg harder: ‘Mijn engineer werd boos als ik wilde aanzetten’

5 maart 2023

AP

Max Verstappen is het Formule 1-seizoen begonnen met de zege in Bahrein. Een eitje was het voor de 2-voudig wereldkampioen. Hij zette de concurrentie direct op een aantal seconden en gaf de voorsprong alleen bij de pitstops even uit handen.


De Nederlander legt uit dat hij nóg harde wilde, maar dat dat niet mocht. Tegen Viaplay zei hij: "Ik had meteen een groot gat, dus hoefde daarna ook niet meer te pushen. Mijn engineer werd steeds boos als ik eventjes wilde aanzetten, dat zegt wel genoeg. Ik ben hier heel blij mee. Dit is een topbegin, heel anders dan vorig jaar. Het kan bovendien alleen nog maar beter denk ik."

Ook Red Bull-teambaas Christian Horner was door het dolle heen. Teamgenoot Sergio Pérez werd namelijk 2e. "Ze hebben het geweldig gedaan. We hebben de race gecontroleerd. Max en Sergio deden het vanaf de start zeer goed op softs en konden lang door op die band. Ze hebben gedaan wat er gevraagd werd."

Moet nóg beter
Verstappen wil wel benadrukken dat het nog beter moet. De auto was dit weekend niet foutloos. "Al weten we dat het ook snel kan omslaan, dus we moeten blijven doorontwikkelen en onderzoeken wat er in het begin van het weekend misliep. Dan weet ik zeker dat we hierna nog sterker voor de dag gaan komen."