Verstappen over huidige seizoen: 'Laten veel potentie zien, gaat de goede kant op'
i

ANP

Verstappen over huidige seizoen: 'Laten veel potentie zien, gaat de goede kant op'

admin • 19:32, 29-06-2016 / Laatste Update: 09:29, 07-01-2024

Max Verstappen is dit seizoen lekker bezig in de Formule 1. Na 8 races staat de jonge Nederlander met 54 punten op een 6e plek in het algemeen klassement. In gesprek met RTL GP blikt Verstappen terug op zijn seizoen tot nu toe.

Het hoogtepunt van zijn toch wel knappe seizoen tot nu toe was in Barcelona, waar hij zijn eerste Grand Prix won. 'Absoluut mijn hoogtepunt van het seizoen. Het hele weekend ging daar echt fantastisch. Hopelijk volgen er (dit seizoen) nog meer zeges', aldus Verstappen in gesprek met RTL. 

Dit seizoen kan voor Verstappen al eigenlijk niet meer stuk. Aan het begin reed de 18-jarige coureur nog in een minder snelle bak van Toro Rosso, nu knalt hij over de circuits met een snelle Red Bull RB12. 'Alleen de snellere auto maakt mijn seizoen nu al beter dan vorig jaar. Verder rijden we tot nu toe een goed seizoen, en laten we naast de Grand Prix-zege in Spanje ook veel potentie zien. Het gaat echt de goede kant op', vervolgt de weer vrijgezelle Verstappen.

Meer ervaring dan vorig seizoen

Als hem gevraagd wordt naar het verschil tussen de Verstappen van vorig jaar en de Verstappen van nu, dan geeft hij ervaring als belangrijkste reden op. 'Ik denk niet dat ik nu beter ben omdat ik in een snellere auto rijd. Het ligt aan de ervaring. Ten opzichte van vorig seizoen ben ik een betere coureur geworden doordat veel meer ervaring op heb gedaan.'

[poules_f1 athlete="verstappen vettel" url="http://sportnieuws.nl/games/formule-1-game"]