Alonso vol frustratie richting openingsrace: 'Komen 30 km per uur te kort'
i

Pro Shots / Action Images

Alonso vol frustratie richting openingsrace: 'Komen 30 km per uur te kort'

admin • 08:10, 09-03-2017 / Laatste Update: 09:27, 05-01-2024

Waar iedere renstal de bandjes lekker liet warmdraaien op de testdagen van de Formule 1 in Barcelona kende 1 renstal een, op zijn zachts gezegd, teleurstellende week. Fernando Alonso was met zijn McLaren meer in de pit te vinden, dan op het circuit. Problemen met de Honda-motor gooide ook op dag 6 flink roet in het eten en daar heeft de Spanjaard flink de pest in.

Achterstand op de rest

"We komen met de Honda-motor zowel snelheid als betrouwbaarheid te kort en hebben veel achterstand opgelopen met ons testprogramma", zegt de routinier tegen Motorsport.com. "We komen op elke rechte lijn 30 kilometer per uur te kort." De bolide kwam in Barcelona amper de baan op en dat zorgt voor hoofdpijn bij McLaren, ruim 2 weken voor de start van het seizoen in Australië. "Het is moeilijk om een goed gevoel te krijgen bij de wagen.  Nu resten ons nog maar 2 dagen voor Melbourne. We doen zo'n 40 ronden per dag, dus vergeleken met de rest zitten wij nog maar aan onze 2de testdag."

'Reactie van het team'

Het is niet de eerste keer dat Honda-motoren falen. In 2015 gebeurde hetzelfde, toen McLaren een dramatische start van het seizoen beleefde. "Toen wist Honda praktisch niets over de nieuwe motoren. Nu hebben ze 2 jaar kunnen leren. Het is nu aan het hele team om keihard te werken om de wagen klaar te stomen voor Australië. McLaren is een groot team dat veel titels heeft gewonnen. Ik verwacht een ongelooflijk sterke reactie van ons team."

Sarcasme

Alonso kreeg ook nog de vraag of hij wil vol gas door de bochten kon gaan. Maar de Spanjaard loopt al zolang mee dat hij een cynisch antwoord niet uit de weg gaat. "Natuurlijk, geen enkel probleem! Met deze motor zijn alle bochten volgas ..."