Circuit Silverstone biedt oplossing voor gehavend Formule 1-seizoen
i

BSR Agency

Circuit Silverstone biedt oplossing voor gehavend Formule 1-seizoen

Martijn Baars • 13:28, 03-04-2020 / Laatste Update: 09:16, 05-01-2024

2 of 3 races. Een race in omgekeerde richting. De organisatie achter de Britse GP op Silverstone wil er alles aan doen om de Formule 1 weer vol op gang te trekken, als er straks weer geracet mag worden.

Het coronavirus heeft de kalender van 2020 onherstelbaar beschadigd. 8 races zijn al uitgesteld of zelfs helemaal afgelast (Monaco). En wanneer er weer begonnen kan worden, met racen? Niemand die het zeker weet.

Racen op Silverstone

Dus als het straks weer kan, is 'out of the box-denken' belangrijk om nog tot een redelijk seizoen te komen van 15 tot 18 races, waar nu nog op wordt gehoopt. En de bazen achter de Britse GP op Silverstone zijn daar alvast mee begonnen. Stuart Pringle, chef van het circuit, heeft al contact gezocht met de F1-organisatie. "Ik heb verteld dat wij bereid zijn om samen te werken op een manier die in het belang is van het kampioenschap”, zo vertelt Pringle aan de Britse krant The Sun

Omgekeerde richting

Meerdere races in een weekend, ze staan er absoluut open voor op Silverstone. Of zelfs de befaamde bochten van Maggots, Becketts, Chapel en Stow andersom rijden, niets is nu te gek. "Zo’n rare gedachte is dat helemaal niet. We hebben nog geen licentie om het circuit ook andersom te rijden, maar dit zijn buitengewone tijden die vragen om buitengewone beslissingen.”

7 teams in de buurt

De fabrieken van 7 van de 10 teams zijn gevestigd op een steenworp afstand in de Britse ‘Motosport Valley’. "Operationeel zou het vrij eenvoudig zijn", verwacht Pringle. "Een groot deel van het personeel kan ’s avonds zelfs in hun eigen bed slapen. Dus als dit is hoe we kunnen helpen, dan zou ik dat graag doen."