Doornbos wijst naar problemen bij Red Bull: 'Ze hebben het chassis niet op orde'
i

WENN

Doornbos wijst naar problemen bij Red Bull: 'Ze hebben het chassis niet op orde'

Bart van der Wijst • 19:50, 01-04-2019 / Laatste Update: 11:50, 15-01-2024

Max Verstappen werd weliswaar 4de tijdens de Grand Prix van Bahrein, maar het verschil met Mercedes en Ferrari was groot in de openingsfase van de race. Robert Doornbos, Formule 1-analist van Ziggo Sport, denkt te weten waar het probleem bij Red Bull lag.

"Red Bull heeft het chassis niet op orde", begint Doornbos zijn verhaal tegenover het Algemeen Dagblad.

Probleempjes

"Kijk: ieder circuit heeft zijn eigen karakter. Als team schat je vooraf je krachten in en bouw je een auto die winnend is op de banen die jou liggen. Red Bull had afgelopen jaren met de Renault-motor te weinig vermogen, en moest het hebben van het chassis en de downforce", aldus de analist.

"Nu met Honda is de motor naar behoren – hoewel ze volgens mij nog een paar procent tekortkomen ten opzichte van Mercedes en Ferrari – maar zit het probleem ineens in het chassis. Dat kon Verstappen in Melbourne, een semistratencircuit waar nooit geracet wordt, nog compenseren met talent en risico, maar werd in Bahrein uitvergroot."

Werk aan de winkel

Volgens Doornbos kunnen de mannen in de fabriek in Milton Keynes aan de slag. "Afgelopen jaren liepen ze ook achter de feiten aan. Maar het goede nieuws is dat je op het chassis gedurende het seizoen een veel grotere invloed kan uitoefenen dan op de motor. Het chassis is 100 procent van jou, bij de motor ben je afnemer, ook al is dat met Honda veel minder het geval dan bij Renault."