Fernando Alonso hard voor collega Stroll: ‘Onmogelijk om met hem te racen’
i

EPA

Fernando Alonso hard voor collega Stroll: ‘Onmogelijk om met hem te racen’

Sjors Tanis • 00:11, 23-10-2018 / Laatste Update: 13:46, 08-01-2024

Fernando Alonso heeft na zijn vroege uitvallen in de Grote Prijs van de VS hard uitgehaald naar collega Lance Stroll. De Canadees van Williams raakte de McLaren van Alonso in de vierde bocht waardoor de Spanjaard niet meer verder kon in Austin. 

,,Deze jongens zijn onmogelijk om mee te racen. Je kunt niet zo starten. Je kunt niet de bochten insturen, botsend tegen andere wagens”, foeterde de Spanjaard.

Bowlen met de wagen

Toen de 2-voudig wereldkampioen een beetje gekalmeerd was, analyseerde hij de crash nog eens. ,,Het gaat om verkeerd inschatten van de afstanden en snelheid, wat echt ongelofelijk is,'' zei de Spanjaard, die nog drie races in de Formule 1 te gaan heeft, voordat hij afscheid neemt. ,,Het is steeds hetzelfde verhaal en het gebeurt elke keer weer. Bij de start proberen sommigen tegen alle anderen aan te botsen, net alsof je in een huurauto rijdt. Niemand doet het met opzet, maar ze waren weer aan het bowlen met mijn wagen, net als in Spa.”

7 strafpunten

Stroll kreeg van de raceleiding 2 strafpunten voor het incident, waardoor de Canadees op zijn racelicentie voor dit jaar op 7 komt. Bij 12 strafpunten in een seizoen is hij automatisch een race geschorst. Volgens Stroll was het echter gewoon een race-incident.