Ferrari en Honda introduceren herziene motor

Ferrari en Honda introduceren herziene motor

Harry Nijland • 12:28, 02-06-2015 / Laatste Update: 08:25, 13-12-2023

Ferrari en Honda introduceren komend weekend bij de Grand Prix van Canada een herziene versie van hun formule 1-motor. Dat heeft raceleider Charlie Whiting aan de renstallen laten weten. De motorfabrikanten hebben verbeteringen aan de krachtbronnen aangebracht die meer vermogen moeten opleveren.

De motorleveranciers in de Formule 1 mogen niet onbeperkt aan hun machines sleutelen. Ze hebben een beperkt aantal punten, ook wel 'tokens' genoemd, die ze mogen uitgeven aan prestatieverbeteringen. Honda en Ferrari hebben na hun revisies nog zeven van deze tokens over. Mercedes en Renault lieten het vermogen van hun motoren tot dusver ongewijzigd.

Renault neemt wel een betrouwbaardere versie van haar krachtbron mee naar Canada. Max Verstappen viel dit seizoen al diverse keren uit door een kapotte motor van het Franse merk.

Nog niet aangemeld voor de gratis Sportnieuws Formule1-game? Doe dat dan nu via deze link en win bij de Grand Prix van Canada 100 euro! 

Krijg het belangrijkste en leukste sportnieuws gratis via Whatsapp op je mobiel. Lees hier uit welke 14 groepen – ook Formule 1-nieuws – je kunt kiezen.