Hamilton: 'Ik blijf tot het bittere eind vechten'
i

Pro Shots/Action Images

Hamilton: 'Ik blijf tot het bittere eind vechten'

admin • 12:21, 08-11-2016 / Laatste Update: 09:23, 12-12-2023

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Brazilië op het programma. Voor Nico Rosberg ligt daar de mogelijkheid om zijn 1ste wereldtitel binnen te slepen, maar Lewis Hamilton wil nog niet opgeven. Er schuilt nog een kans voor de Brit, die een verschil van 19 punten moet goedmaken op zijn Duitste collega en concurrent.

"Sinds het begin van mijn Formule 1-loopbaan heb ik wel geleerd dat je altijd tot het bittere eind moet blijven vechten", citeert Formule1.nl de Brit. "Ik zit in een ongewone situatie. Zelfs als ik beide races win, weet ik niet of dat genoeg is. Ongeacht of dit seizoen pijnlijk of geweldig afloopt, blijf ik echter pushen." Om te beginnen in Brazilië: "Dat ik daar nog nooit heb gewonnen, moeten we dit weekend maar eens veranderen."

Rosberg gaat voor winst

Nico Rosberg gaat in ieder geval vol voor de winst aankomend weekend. “Ik houd vast aan dezelfde benadering die dit jaar zo goed voor me werkt, door gewoon voor overwinningen te gaan. Er zijn nog twee races te gaan en ik moet me gewoon concentreren op waar ik controle over heb. Ik heb daarbij een goede geschiedenis op Interlagos, dus ik verheug me op de race.”

Wolff: 'Nico heeft het in eigen hand'

"Als Nico wint, is hij kampioen, terwijl Lewis weet wat hij moet doen om zijn titeldroom in leven te houden", zegt Toto Wolff, teambaas van Mercedes over Rosberg. Rosberg kan door in Brazilië te winnen, zelf als Hamilton tweede wordt, kampioen worden. Wolff denkt ook dat Rosberg makkelijk met de druk om kan gaan. "We hebben dit jaar, vooral in de tweede seizoenshelft, genoeg races gezien waarin Nico goed met de druk omgaat."

"Hamilton geeft nooit op", zegt Wolff. "Dat is wat hem één van de groten in deze sport maakt. Lewis heeft al drie titels en 51 zeges achter zijn naam en ongeacht hoe het dit jaar uitpakt, zullen er nog vele successen voor hem volgen”, besluit Wolff.