Hamilton na mooi gevecht met Vettel: 'Dit is waar het racen om gaat'
i

Getty Images

Hamilton na mooi gevecht met Vettel: 'Dit is waar het racen om gaat'

Martijn Baars • 18:41, 27-08-2017 / Laatste Update: 20:01, 05-01-2024

Lewis Hamilton heeft zondag met een overwinning in de Grote Prijs van België zijn 58e overwinning in 200 Grands Prix in de Formule 1 geboekt.

De overwinning van Hamilton betekende zijn 5e Grand Prix-zege dit seizoen. In de WK-stand heeft hij na 12 van de 20 races dit seizoen nog maar 7 punten achterstand op Sebastian Vettel.

Vettel

De Duitser was niet ontevreden met zijn 2e plaats en zei al uit te kijken naar de thuisrace van Ferrari op het circuit van Monza. "Het was heel intens. Ik hoopte dat Lewis een fout zou maken, maar dat deed hij niet. Ik zag er bij de herstart iets te dicht op. We hadden de goede snelheid en hebben goede stappen gezet op weg naar Monza.''

Hamilton

Hamilton was goed te spreken over het gevecht met Vettel. "Hij reed erg constant. Het is erg leuk om te racen tegen een ander team en zeker tegen Sebastian op de toppen van zijn kunnen. We vochten elke ronde om minder dan een tiende. Dat is waar het racen om gaat. Ik kon gelukkig net genoeg doen om hem achter me te houden."

Record

Hamilton boekte zaterdag al een record met de evenaring van het aantal pole-posities (68) dat lange tijd alleen op naam stond van Michael Schumacher. De Brit zei zich op het podium te herinneren hoe hij in 1996 voor het eerst met zijn vader naar de Grote Prijs van België ging.

"We waren destijds nobody's. Ik zou daarom tegen alle fans met een autosportdroom willen zeggen: blijf het proberen en geef nooit op.''

Troost

De Grand Prix werd bijgewoond door 135.000 toeschouwers, onder wie tienduizenden Nederlanders. De Australische teamgenoot van Max Verstappen, Daniel Ricciardo, sprak op het podium troostende woorden aan het adres van de Verstappen-fans. "Dank dat jullie zijn gebleven'', zei hij.