Het zou zomaar kunnen dat Verstappen op Monza het podium NIET haalt: 'Dat is niet fijn voor ons'
i

AP

Het zou zomaar kunnen dat Verstappen op Monza het podium NIET haalt: 'Dat is niet fijn voor ons'

Martijn Baars • 20:08, 03-09-2020 / Laatste Update: 11:46, 07-01-2024

Zes keer op rij stond Max Verstappen de laatste races op het podium. Maar lukt hem dat zondag ook in Monza, traditioneel een van de zwaarste races voor Red Bull? "Ik hoop er nu te staan, maar eenvoudig is dit circuit niet voor ons."

Het is 1 van de laatste races waar Max Verstappen nog nooit op het podium stond. Op Monza, het supersnelle decor in Noord-Italië, haalde Red Bull het podium nog nooit in het hybride-tijdperk. "Maar ik had er wel moeten staan", vertelde Verstappen donderdag. "In 2018 passeerde ik de finish als 3e, maar stond ik niet op het podium."

'We gaan het zeker proberen'

Een tijdstraf van 5 tellen na een verdedigende actie op Valtteri Bottas zat hem toen in de weg. "Maar ik hoop er nu wel echt te staan. We gaan het zeker proberen", belooft Verstappen. Hij is vooralsnog de enige die zich dit jaar kan meten met het machtige Mercedes. In Spa ging hij vorige week voor de 6e keer op rij naar het podium. Of hem dat in Monza echter ook lukt, waar vermogen en topsnelheid zo belangrijk zijn?

'Dat is niet fijn voor ons'

Verstappen houdt een slag om de arm. "Die rechte stukken zijn hier heel lang, wat niet fijn is voor ons. We proberen dat te compenseren in de bochten, maar het blijft gewoon niet het meest eenvoudige circuit voor ons."