Max scheurde en haalde in als een beest tijdens zijn eerste GP van België (video)
i

Getty Images

Max scheurde en haalde in als een beest tijdens zijn eerste GP van België (video)

Bart van der Wijst • 11:13, 26-08-2016 / Laatste Update: 15:43, 12-12-2023

Vorig jaar debuteerde - de toen pas 17-jarige - Max Verstappen in de Formule 1. De Grand Prix van Australië was de eerste ooit in zijn nog prille loopbaan en later dat jaar verscheen hij op het circuit van Spa-Franchorchamps - in België. Een 'thuiswedstrijd' voor Verstappen, die geboren werd in Hasselt, maar gewoon 'onze Nederlandse Max' is. Dit weekend racet hij er weer en zijn de verwachtingen nóg hoger.

Lees hierrr de voorbeschouwing van de GP van België van aankomend weekend.

Het wordt een doldwaze zondag in de provincie Luik, wanneer tienduizenden Oranje-fans de grens oversteken om hun held Max Verstappen in actie te zien. Vorig jaar was het animo gigantisch, maar dit jaar worden er ongekend veel Nederlanders verwacht op het circuit van Spa-Franchorchamps. Hopelijk schreeuwen zij Max Verstappen naar een fantastische podiumplek.

[poll id="218"]

Max maakt naam in België

Verstappen is een coureur met pit, dat weet iedere F1-fan als geen ander. Vorig jaar liet hij dat zien tijdens GP van België door Felipe Nasr op gruwelijke wijze in te halen op de Blanchimont. Maar Nasr was niet de enige die ingehaald werd door het Nederlandse monster. Onder meer Bottas, Ericsson en Vettel kwamen tekort op Spa.

De Nederlander - die in de grid moest beginnen - racete een fantastische Grand Prix en werd uiteindelijk 8ste. Hiermee haalde Verstappen 4 punten binnen, maar hij heeft er in zijn F1-carrière al eens de volle 25 gepakt: in Spanje natuurlijk. Als Max net zo'n vlekkeloze race rijdt als vorig jaar, dan pakt hij zeker meer punten en wie weet zit er wel weer in GP-overwinning in.

Zet 'm op Max!

Oh ja.. En crash niet zoals je pa!!