Preview F1: Let The Verstappen Games Begin!
i

ANP

Preview F1: Let The Verstappen Games Begin!

Brian Vesseur • 22:02, 22-03-2018 / Laatste Update: 07:39, 08-01-2024

Het is eindelijk weer zo ver: het Formule 1-seizoen 2018 staat op het punt van beginnen. Aankomend weekend vindt de eerste Grand Prix in Australië plaats. En we hebben er even op moeten wachten, want de laatste race werd op 26 november van het vorige jaar gereden. Wees trouwens maar niet bang dat Lewis Hamilton weer met 2 vingers in de neus het WK pakt. Er zijn dit jaar namelijk een paar dingen anders!

Om te beginnen met onze eigen Max Verstappen. De coureur van Red Bull Racing lijkt een snellere auto te hebben dan vorig jaar. Tenminste, als we de testdagen en Verstappen zelf moeten geloven. Toch is de Nederlander in aanloop voor de eerste race niet héél lovend over zijn auto.

Op de mediadag in Albert Park zei hij: "We moeten realistisch blijven, we hebben niet opeens dezelfde topsnelheid als Mercedes en Ferrari. Ik ben alleen niet zo positief over de motor als over de auto. We hebben een goede stap gemaakt, maar we moeten zien hoe het totaalplaatje is."

Regendruppels op Albert Park?

Het lijkt erop dat de auto van Max in de bochten weer retesnel is, maar op de rechte stukken het toch moet afleggen tegen Ferrari en Merc. Toch is er goed nieuws: de weerkenners in Australië voorspellen zaterdag en zondag - je raadt het al - regen! Verstappen heeft in zijn jonge carrière laten zien te kunnen stunten als er regen bij komt kijken.

Een andere renstal dat kan verrassen is McLaren. Voor het kampioenschap zullen zij - waarschijnlijk - niet meedoen, een plek in de subtop lijkt wel haalbaar.

(Tekst loopt door onder foto)

Die gekke halo

Goed, dat zijn de belangrijkste veranderingen binnen de teams. Een verandering die voor elk team geldt is de halo. Dat ding zit bovenop de auto en biedt de coureur hoofdbescherming. Vliegt de auto over de kop? Dan zit de halo daar om de coureur te beschermen. Toch zijn de meningen van de coureurs er wisselend over.

Pierre Gasly had meteen een vreemde klacht na een ritje mét de halo: "Ik denk dat mijn pak nu al kapot is, we zullen de fabrikant voor vele overalls moeten vragen dit jaar. Het is pas de eerste dag en ik heb nu al gaten op mijn rug. Je moet erg achterover hangen om in de auto te komen, dat is erg vreemd."

3 DRS-zones!

Dan even over Albert Park. Het circuit kent 3 lange rechte stukken, 2 daarvan kenden in de vorige seizoenen een DRS-zone. Dat betekent dat je een vleugel op de auto kan openklappen, die je net ff wat extra snelheid geeft. Dit seizoen heb je op alle 3 de stukken DRS. De extra snelheid mag je alleen gebruiken als je op maximaal 1 seconde van je voorligger rijdt.

Eindelijk kunnen we weer naar Verstappen en co kijken. Vorig seizoen won hij 2 races, het seizoen ervoor 1. Aangezien de auto weer wat sneller lijkt, gaan we dit seizoen voor 3+. Als er regen valt, kan de eerste overwinning zomaar na dit weekend al binnen zijn!

Vrijdag

1e vrije training: 02.00-03.30 uur.

2e vrije training: 06.00-07.30 uur.

Zaterdag

3e vrije training: 04.00-05.00 uur.

Kwalificatie: 07.00-08.00 uur.

Zondag

Race: Vanaf 07.10 uur.

Voorspelling:

  • Hamilton
  • Verstappen
  • Vettel