Ricciardo weet het zeker: 'Er komen meer podiumplekken aan'
i

EPA

Ricciardo weet het zeker: 'Er komen meer podiumplekken aan'

admin • 21:15, 16-06-2017 / Laatste Update: 03:29, 07-01-2024

De seizoensstart van Red Bull was allesbehalve sprankelend en succesvol, maar de laatste weken gaat het een stuk beter met de renstal. Oke, Verstappen viel weliswaar uit tijdens de grand prix van Canada, maar zijn teammaat Daniel Ricciardo stond toch maar mooi voor het tweede raceweekend op rij op het podium. En als het de Australiër ligt, komt hij nog vaker bij de beste drie te staan.

'Graag een serie gehad'

"We hadden natuurlijk beter willen zijn dan op dit moment het geval is'', zegt Ricciardo tegen Motorsport.com. Want niemand hoeft de altijd goedlachse 'Aussie' duidelijk te maken dat het seizoen niet altijd vlekkeloos is verlopen. "Het is leuk om twee podiumplaatsen op rij te behalen maar we hadden heel graag een serie gehad, met een eerste of tweede plaats in elke race. Kijk, we zijn ons bewust van waar we nu staan dus we blijven onze achterstand terugbrengen."

Meer podiumplekken

En die achterstand lijkt ook kleiner te worden met als gevolg dat Ricciardo zowel in Canada als in Monaco op het podium stond. Hij heeft de smaak te pakken en zou maar al te graag meer van dit soort prestaties willen leveren. "Ik heb het gevoel dat we de voorbije één of twee races meer geleerd hebben dan in het hele eerste deel van het seizoen. Dat zal bepaalde zaken in een stroomversnelling brengen. We beginnen wat momentum op te bouwen. Het jaar begon langzaam maar ik voorzie zeker meer podiumplaatsen in de nabije toekomst."