Toto Wolff bang voor veranderingen in Formule 1: 'Sport is niet kapot'
i

ro Shots / Action Images

Toto Wolff bang voor veranderingen in Formule 1: 'Sport is niet kapot'

admin • 08:39, 27-01-2017 / Laatste Update: 01:51, 05-01-2024

Een week geleden stemde de internationale autosportbond FIA in met de miljardenovername van de Formule 1. Het Amerikaanse mediabedrijf Liberty Media neemt voor ruim 8 miljard dollar een groot deel van de aandelen over en wil een flink aantal dingen gaan veranderen. Mercedes teambaas Toto Wolff roept op om voorzichtig te zijn.

Geen beta-test

Een van die veranderingen is bijvoorbeeld het aftreden van Bernie Ecclestone als de grote baas van de Formule 1. Wolff zegt op de website van Mercedes bang te zijn dat de nieuwe eigenaren de koningsklasse van de autosport als testlaboratorium gaan zien om te kijken wat wel en wat niet veranderd kan worden. "Ik denk dat we moeten erkennen dat de Formule 1 een technische sport is, daardoor zullen er altijd verschillen zijn tussen de goede en de mindere teams. Sommige mensen zullen daar een hekel aan hebben en andere houden ervan. Dat is oké. Maar één ding is zeker, we moeten geen beta-test van de sport maken."

"We moeten onze trouwe fans niet verliezen en het veranderen van de bestaande regels zorgvuldig overwegen. We moeten kijken wat in andere takken van sport en entertainment werkt en de goede dingen combineren met de sterke punten van onze eigen sport."

Nieuwe plannen

Wolff is het niet eens met de kritiek dat het slecht gaat met de Formule 1. "De toeschouwersaantallen hebben zich positief ontwikkeld. Aan het einde van het seizoen hebben we kijkcijfersrecords gebroken op televisie. Onze sport is niet kapot." Maar ook Wolf ziet dat er mogelijkheden liggen voor bepaalde veranderingen. "Er zijn zeker dingen die beter kunnen, zoals onze digitale omgeving en sociale media. Die zaken moeten we eerst goed zien te begrijpen."