Van Loon kan geschiedenis schrijven in Dakar Rally

Van Loon kan geschiedenis schrijven in Dakar Rally

21:17, 15-01-2015

TERMAS de RIO HONDO - Erik van Loon is donderdag gestegen naar de 4e plaats in het algemeen autoklassement van de Dakar Rally. De Mini-rijder uit Riethoven profiteerde dit keer van technische problemen bij Yazeed AlRajhi.

De Mini van de coureur uit Saoedi-Arabië kampte al bij het vertrekpunt in Salta met uitlaatproblemen, waardoor hij zijn start miste. Van Loon stond voor aanvang van de 11e etappe 2.08.05 uur achter nummer 3 AlRajhi in het klassement.

Het was een snelle special van 194 kilometer van Salta naar Termas de Río Hondo. Van Loon en zijn navigator Wouter Rosegaar gaven 2.56 minuten toe op dagwinnaar en klassementsleider Nasser Al-Attiyah uit Qatar. Het team van Van Loon Racing eindigde daarmee op de 12e plaats in de daguitslag. Op directe concurrent Christian Lavieille uit Frankrijk werd 16 seconden verspeeld, de Rus Vladimir Vasilyev maakte 1 minuut en 40 seconden goed. Van Loon verdedigt in de laatste twee etappes van de 36e Dakar Rally 10.12 minuten op Lavieille (Toyota Hilux). Weet hij zijn 4e positie vast te houden, dan schrijft Van Loon geschiedenis. De beste Nederlandse prestatie in het autoklassement staat nu nog op naam van Kees en Mieke Tijsterman, die in 1989 als 5e eindigden.