Vergne vindt nieuw stoeltje in Formule E

Vergne vindt nieuw stoeltje in Formule E

14:51, 11-08-2015 / Laatste Update: 02:13, 13-12-2023

De Fransman Jean-Eric Vergne, voormalig F1-coureur bij Toro Rosso, gaat voor het tweede opeenvolgende seizoen aan de slag in de Formule E, het kampioenschap met volledig electrische wagens. Vergne tekent bij DS Virgin Racing en wordt er ploegmaat van de Brit Sam Bird. Dat werd vandaag bekendgemaakt.

,,Ik ben blij om voor DS Virgin te kunnen rijden, niet alleen voor het team, maar ook voor de sport in het algemeen", verklaarde de 25-jarige Vergne in een persbericht. ,,Ik denk dat mijn snelheid en mijn drang naar succes DS Virgin kunnen helpen om één van de betere teams te blijven in de Formule E", voegde hij er nog aan toe.

Vijfde in kampioenschap

Vorig jaar won DS Virgin met Sam Bird twee races in het openingsseizoen van de Formule E. Zowel in Putrajaya (Maleisië) als Londen (Groot-Brittannië) reed Bird als eerste over de finish. In de eindstand van het kampioenschap werd Bird vijfde. Virgin werd eveneens vijfde in het constructeurskampioenschap.

Beste resultaat in Long Beach

Vergne reed vorig jaar voor Andretti Autosport en behaalde zijn beste resultaat in Long Beach (Verenigde Staten). Daar werd hij tweede. De Fransman sloot zijn seizoen uiteindelijk af op een zevende plaats. Vergne combineert zijn programma in de Formule E met een statuut van testrijder bij Ferrari in de Formule 1.

Het tweede seizoen in de Formule E bestaat uit elf grote prijzen in tien verschillende landen. Het kampioenschap start in oktober in Peking.

Lees ook: Bloedmooie verzorgster blij met steun na woedende Mourinho.

Lees ook: In beeld: de strijd om de mooiste verzorgster.

Lees ook: 5 razend interessante huuropties voor elke eredivisieclub.