Verstappen kijkt uit naar 'thuisrace' op Spa: 'Positieve druk door alle fans'
i

ANP

Verstappen kijkt uit naar 'thuisrace' op Spa: 'Positieve druk door alle fans'

admin • 19:57, 20-08-2017 / Laatste Update: 20:15, 07-01-2024

Na een korte zomerstop in de Formule 1-wereld gaat het volgend weekend weer los. De volgende bestemming: Spa-Francorchamps. Max Verstappen staat te trappelen voor de Grand Prix van België.

Met een eigen tribune, waar naar verwachting tienduizenden Nederlanders op zullen zitten, kan dat ook eigenlijk niet anders. Naar eigen zeggen brengt dat geen extra druk met zich mee. "Wel positieve druk, want je hebt veel fans die je toejuichen op Spa, wat in principe mijn thuisrace is", vertelt de 19-jarige coureur tegen GPUpdate.net. "Ik ben heel blij met mijn eigen tribune en er zal veel oranje te zien zijn. Ik kijk er naar uit."

Rechte stukken

De Red Bull-coureur weet nog niet hoe goed zijn RB13 kan zijn op het circuit. "Ik weet nog niet hoe competitief we zullen zijn met de lange rechte stukken, maar ik ga mijn best doen", zegt de altijd zelfverzekerde Verstappen.

Dubbel gevoel

Verstappen kijkt met gemengde gevoelens terug op het raceweekend van vorig jaar. De Nederlander reed een uitstekende kwalificatie, maar kende een dramatische start van de race en eindigde als 11de. "Over het algemeen was het best een goed weekend. Ik reed de tweede tijd in de kwalificatie, wat voor mij de eerste keer was dat ik op de eerste rij stond."