Vettel gediskwalificeerd? 'Geleuter, gelul'

Vettel gediskwalificeerd? 'Geleuter, gelul'

Trevor Wagener • 17:31, 03-07-2017 / Laatste Update: 23:41, 05-01-2024

Slecht nieuws voor Sebastian Vettel? Als we journalist Julien Febreau moeten geloven wel. Maar de berichten dat Vettel zou zijn gediskwalificeerd voor zijn bewuste botsing met Lewis Hamilton in de GP van Baku, worden nu tegengesproken.

BREAKING NEWS !

Sebastian Vettel vient d'être disqualifié du GP d'Azerbaïdjan par le Tribunal de la FIA.

— Julien FEBREAU (@Julien_FEBREAU) 3 juli 2017

De FIA hoorzitting inzake Vettel is officieel om 15.00 begonnen. Alles wat je hoort , leest en ziet is dus geleuter, gelul en de rest

— Olav Mol (@Olav_Mol) 3 juli 2017

Ook Sportnieuws.nl ging aanvankelijk af op de berichten dat de Ferarri-coureur een harde straf had gekregen. Er bleek een nepbericht te zijn verspreid, opgepakt door serieuze journalisten. Wat de echte straf is, weten we nog niet.

There is a FAKE report from the FIA going around Twitter. Again, trust only OFFICIAL SOURCES such as @ScuderiaFerrari. @fia & @F1!

— Laila Vieira Martins (@lailavmartins) 3 juli 2017

Later ging de Franse F1-journalist Julien Febreau, van onder meer Canal+, door het stof:

Désolé pour l'info concernant Vettel Le document consulté était un Fake La VRAIE décision de la FIA est attendue vers 17h

Toutes mes excuses

— Julien FEBREAU (@Julien_FEBREAU) 3 juli 2017

Ruzie

Hier gaat het over: Vettel dacht dat Hamilton in zijn Mercedes tijdens een safetycar-fase te vroeg geremd had en reageerde woest. De Duitser beukte vervolgens expres op de Brit.

Om 15:00 uur is er een hoorzitting begonnen. Daarin mag Vettel zich verdedigen en daarna komt er pas een uitspraak van de FIA.