VT2: Red Bull stelt teleur, Ferrari weer stuk sneller dan de rest
i

Getty Images

VT2: Red Bull stelt teleur, Ferrari weer stuk sneller dan de rest

Brian Vesseur • 18:31, 29-03-2019 / Laatste Update: 22:36, 12-12-2023

Red Bull Racing kende in het donkere Bahrein geen gelukkige avond. Tijdens de tweede vrije training op vrijdag werd Max Verstappen 6e en Pierre Gasly 12e. Ferrari was - net als bij VT1 - de snelste renstal. Nico Hülkenberg van Renault pakte de 5e plek.

De coureurs gingen eerst naar buiten om de kwalificatiemodus te proberen. Daar zetten de meeste coureurs dus ook hun snelste tijd neer. Voor Verstappen (+0.879 op Vettel) en zeker voor teamgenoot Gasly (+1.585) viel die modus tegen. Sebastian Vettel was de allersnelste met 1:28:846, voor zijn teamgenoot Charles Leclerc. Tijdens VT1 was dat nog andersom. Weer wist Ferrari concurrent Mercedes op gepaste afstand te houden.

Daarna volgde het testen van de 'racepace'. Hoe doet de auto het op meerdere rondjes? Daar was de Red Bull weer wat sterker dan tijdens de testkwalificatie. De racepace van Hülkenberg was alleen ook heel goed, waardoor hij een gevaarlijke tegenstander kan worden in Bahrein.

Kan nog van alles veranderen...

De tijden van Red Bull zijn teleurstellend, maar zaterdag kan dat bij de kwalificatie heel anders zijn. Hetzelfde geldt voor Mercedes: het gat met Ferrari kan zaterdag zomaar gedicht zijn. Hoe? Door een paar kleine aanpassingen te doen aan de auto, waardoor de auto beter past bij de baan. Of Ferrari is gewoon sneller, dat kan ook. Maar dat weten we bij de kwalificatie pas!

Zaterdag is om 13:00 uur de derde vrije training, om 16:00 uur is de kwalificatie. Zondag is om 17:10 uur de race.