Wellicht nieuwe motor (en dus gridstraf) voor Verstappen in Monza
i

ANP

Wellicht nieuwe motor (en dus gridstraf) voor Verstappen in Monza

admin • 15:17, 03-09-2019 / Laatste Update: 03:36, 06-01-2024

Max Verstappen start komende zondag tijdens de GP van Italië wellicht vanuit de achterhoede. De kans is groot dat de bolide van Verstappen in Monza de nieuwe Spec 4-motor van Honda ingebouwd krijgt.

In dat geval wacht de Nederlander een gridstraf. Verstappen heeft het maximaal toegestane aantal elementen al in gebruik genomen.

Data was bemoedigend

“We beslissen deze week of we tot een switch van de motor overgaan”, zegt Red Bull-teambaas Christian Horner. “We bespreken het met Honda en zien wat zij van plan zijn. Maar waarschijnlijk gaan we een nieuwe krachtbron steken. Wat we vorige vrijdag in Spa zagen met de data van de nieuwe Honda-motor die Kvyat gebruikte, was bemoedigend.”

Kvyat

Honda introduceerde in Spa de Spec 4-motor in de wagen van Daniil Kvyat. De Rus van Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull, eindigde in de GP van België knap 7e en verzamelde belangrijke gegevens over de prestaties van de motor.

Geen ramp

Verstappen verwacht niet dat een gridstraf in Monza een grote ramp zal zal zijn voor zijn race. “Je kunt prima inhalen op dat circuit”, zegt de Nederlander tegen GPUpdate.net. “Er is nog niets bevestigd, maar ook als je vanuit de achterhoede moet starten, is het geen ramp.”