Pijnvrije Lewis Hamilton kan weer een beetje lachen: ‘Deze auto wordt steeds leuker’

19 juni 2022

AFP

Formule 1-coureur Lewis Hamilton denkt dat zijn Mercedes-team na een heel stroeve start van het seizoen weer de weg naar boven heeft gevonden. De 7-voudig wereldkampioen reed in de GP van Canada naar het podium. Daar was de 37-jarige Brit uiteraard blij mee.


Lees ook: 'Verstappen vermaakte zich in gevecht met Sainz: 'De laatste rondjes waren leuk''

"Deze 3e plaats is heel mooi. We moeten dit jaar zo'n gevecht leveren met onze auto, maar we blijven gefocust en geven niet op. Daar ben ik heel trots op", zei Hamilton, die vorige week in Azerbeidzjan nog amper uit zijn auto kon komen vanwege rugpijn. In Montreal stapte hij met een grote grijns op zijn gelaat uit zijn Mercedes.

Concurrentie
"Red Bull en Ferrari zijn op dit moment nog iets te snel voor ons, maar we komen dichterbij. We blijven pushen en we gaan uiteindelijk vechten met deze jongens", aldus Hamilton, die achter winnaar Max Verstappen (Red Bull) en Carlos Sainz (Ferrari) het podium compleet maakte.

Teamgenoot George Russell eindigde als 4e. "We hebben vrijdag op zaterdag veel aanpassingen gedaan aan de auto. Het was een van de weinige keren dat we de juiste beslissing maakten wat betreft de setup", aldus Hamilton.

Plezier
"Het wordt steeds leuker om in deze auto te rijden. Hij is nog steeds niet perfect, maar wel bijna. We zijn niet ver weg meer. Ik hoop dat we die andere jongens op een bepaald moment kunnen pakken."