Renault moet enorm bezuinigen, maar belooft in de Formule 1 te blijven

29 mei 2020

Getty Images

Renault gaat fors bezuinigen om door de coronacrisis te komen, maar blijft wel actief in de Formule 1. "Het is onze intentie om in de Formule 1 te blijven", zei interim-directeur Clotilde Delbos.


Vanaf volgend jaar geldt een budgetplafond van 133 miljoen euro voor alle teams in de Formule 1 en Renault denkt dan beter te kunnen concurreren met de topteams Mercedes, Ferrari en Red Bull.

Budgetplafond
"Er komen nieuwe reglementen aan en een budgetplafond. We investeerden al flink minder dan enkele concurrenten, die jaarlijks enorm veel geld uitgeven", zei Clotilde. "Dus Formule 1, we zijn er en we blijven er." De Australische coureur Daniel Ricciardo vertrekt na dit seizoen bij Renault. De Fransman Esteban Ocon is voorlopig de enige coureur, maar Renault is op zoek naar een vervanger van Ricciardo.

15.000 banen schrappen
Wereldwijd gaat Renault bijna 15.000 banen schrappen, verspreid over de komende 3 jaar. De ingreep moet vooral via een vrijwillige vertrekregeling en met omscholing worden bereikt. Renault heeft zo'n 180.000 mensen in dienst. De Franse autobouwer wil de kosten met 2 miljard euro per jaar verlagen. De plannen kosten bij elkaar zo'n 1,2 miljard euro.