Rosberg snelste in training vol incidenten

30 oktober 2015

REUTERS
Rosberg snelste in training vol incidenten

De Duitse coureur Nico Rosberg heeft vrijdag de beste tijd neergezet tijdens de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Mexico. De ploeggenoot van wereldkampioen Lewis Hamilton bij Mercedes was de snelste met een rondje van 1.21,531. Max Verstappen, die eerder op de dag bovenaan stond na de eerste training, crashte met zijn Toro Rosso in de muur. De tweede sessie op het circuit Autódromo Hermanos Rodriguez zat sowieso vol opvallende incidenten.

Verstappen zorgde er al na een paar minuten voor dat de wedstrijdleiding de rode vlag moest uithangen, ten teken dat de training werd gestaakt. De achttienjarige Nederlander raakte in een bocht de controle over zijn Toro Rosso kwijt en knalde de muur in. Daarbij brak het linkervoorwiel van zijn bolide af.

Regenen
Verstappen was niet de enige die in de fout ging. Veel coureurs spinden op het gladde asfalt of schoten even van de baan. Ook Hamilton, die vorige week in de Verenigde Staten zijn wereldtitel prolongeerde, kwam even achterstevoren te staan. Tijdens het laatste half uur van de training ging het regenen, iets wat ook voor zaterdag en zondag wordt voorspeld.

Lees ook: Zorgen in de dressuursport: “We moeten de regels herzien. Het is te ingewikkeld”
Lees ook: Kun jij je vrienden ook nooit volgen als ze over Rugby praten? Check ‘Rugby voor dummies’
Lees ook: Frank de Boer blij met ‘agressieve’ Sinkgraven (video)