Verstappen en Ricciardo starten op supersofts: ‘Een gokje’

30 oktober 2016

Pro Shots

Max Verstappen en z'n teamgenoot Daniel Ricciardo starten zondagavond in de GP van Mexico op supersofts, de extra zachte banden. De jongens van Mercedes (Hamilton startplaats 1, Rosberg P2) doen dat niet. Die starten op 'gewone' softs.


Gokje
Volgens Ricciardo is het een 'gokje' om op de supersofts te starten, zo is te lezen op formule1.nl, waar hij ook toegeeft dat het team niet meer voor iets groots vecht. "Al willen we natuurlijk wel zoveel mogelijk punten scoren, maar we kunnen ons dit gokje dus wel veroorloven." Het is een gok, omdat de kans bestaat dat Max en Ricciardo een keer meer de pits in moeten dan bijvoorbeeld de coureurs van Mercedes.

Het lijkt door de kou in Mexico extra gevaarlijk om op supersofts te starten, althans daar maakte Pirelli zich zorgen om.

Spannende start
De start wordt volgens Ricciardo erg belangrijk en daar valt ook de meeste winst te maken. "We denken dat dit ons de kans geeft ze daar te pakken." Op de supersofts heb je namelijk meer grip. "Dit is voor ons dus de beste manier om de race in te gaan."

Slipstream
Ricciardo wil zo snel mogelijk het verschil maken en denkt dat hij in de eerste ronde al een plek kan opschuiven. "Als iedereen een perfecte start maakt, brengt de extra grip je idealiter in een positie om te slipstreamen en dat wordt dan leidend, in plaats van je bandencompound. Het gaat er dus om een ‘vriend’ te vinden op het rechte stuk."