Verstappen gebruikt zevende motor en start achteraan

4 september 2015

GETTY
Verstappen gebruikt zevende motor en start achteraan

Max Verstappen gaat bij de Grand Prix van Italië, dit weekend op Monza, zijn zevende motor gebruiken. De coureur van Toro Rosso moet daarom achteraan starten.

Verstappen was niet tevreden met de snelheid van zijn auto, zo liet hij donderdag weten. Op vrijdag reed hij de veertiende tijd, die hem niet snel genoeg was. Dat hij nu achteraan moet starten, doet hem weinig: ,,Zo hebben we een extra motor om in de rest van het seizoen te gebruiken'', zegt hij op de website Formule1.nl. ,,We hebben eerst wel even gekeken hoe het hier in de vrije trainingen ging. Als ik toptientijden gereden zou hebben dan hadden we dit met het oog op de kwalificatie niet gedaan, maar nu maakt het niet zoveel uit."

,,We wisten van tevoren dat dit een lastig weekend voor ons ging worden, doordat dit geen ideaal circuit is voor onze auto. Om die reden hebben we ook besloten om de motor van Max te vervangen. Dit zal een negatieve impact hebben op zijn kwalificatieresultaat, maar zorgt ervoor dat hij er beter voor komt te staan voor de races die hierna komen''. aldus chief race-engineer Phil Charles.

Ook Verstappens teamgenoot Carlos Sainz Jr. gaat met een verse motor van start. ,,Beide coureurs krijgen dus een gridpenalty, maar we blijven positief. Het goede nieuws is dat de long runs er niet slecht uit zien en dat we over veel goede bandendata beschikken, wat ons mogelijk kan helpen in de race.''