🎥 | Verstappen helpt teamgenoot op briljante wijze aan zege tijdens simrace

18 januari 2021

Max Verstappen wil het liefst alles winnen wat er te winnen valt, maar zo nu en dan neemt de Nederlander genoegen met een ander plekje. Dat deed hij ook tijdens de virtuele race op het Daytona Circuit. Daar liet Verstappen een heel handig trucje zien om zijn teamgenoten aan de overwinning te helpen.


Zoals inmiddels wel bekend is, is Verstappen groot fan van het simracen. Regelmatig kruipt hij thuis in Monaco achter de simulator om wedstrijden te rijden voor Team Redline. Dat deed hij ook afgelopen weekend.

1-2tje
Verstappen reed tijdens de BMW SIM GT Cup vooraan en één van zijn teamgenoten zat vlak achter hem op P3. Tijdens een van de bochten liet Verstappen het gas even los net op het moment dat Gianni Vecchio, ook van Team Redline dus, voorbij wilde gaan aan de nummer 2 van dat moment. Vecchio ging zo Verstappen én Joshua Rodgers voorbij om vervolgens zijn BMW naar de overwinning te rijden. Verstappen werd 2e. Een 1-2tje dus.

Vecchio vormde een duo met Jonas Wallmeier en won samen met zijn partner 1.200 dollar. Verstappen en Dani Juncadella, zijn partner, wonnen ieder 600 dollar.