Verstappen hoopt dat Ricciardo bij Red Bull blijft: ‘We kunnen het erg goed vinden’

14 november 2017

Pro Shots

Max Verstappen hoopt dat Daniel Ricciardo nog een tijdje zijn teamgenoot blijft bij Red Bull. Het contract van de Australiër loopt na komend seizoen af en hij heeft al aangegeven om zich heen te kijken.


,,We kunnen goed met elkaar overweg", zei de Limburger bij Ziggo Sport. ,,Ik heb er niets mee te maken of hij blijft of niet, maar het zou goed zijn. Ik zie wel hoe het loopt, ik weet niet wat er in zijn hoofd omgaat."

Derde wiel
Verstappen blijft de komende jaartjes in ieder geval bij Red Bull en hij heeft vertrouwen in volgend jaar, ook al stond er dit jaar behoorlijk wat druk op de relatie tussen Renault en Red Bull door het ene technische probleem na het andere. ,,Ik denk niet dat we 3de wiel aan de wagen zullen worden. Red Bull en Renault hebben samen al 4 wereldtitels gepakt en er is respect aan beide kanten. We zijn altijd het beste Renault-team geweest en ik vertrouw erop dat dat ook zo blijft."

Honda
De Limburger zit dus tot eind 2020 bij de Oostenrijkse renstal, maar of hij dan nog steeds met Renault-motoren rijdt is nog maar even de vraag. Mocht de Franse motorbouwer afhaken, kan Red Bull altijd nog aankloppen bij Honda. Al verloopt het daar op dit moment ook niet echt bepaald vlekkeloos, want daar spelen ook de nodige problemen met onder andere een gebrek aan snelheid.

Over 2 weken is Abu Dhabi het eindstation van dit Formule 1-seizoen. Daar mag Verstappen volle bak gas geven van Renault: ,,Zeker als we kansen zien om te winnen. Ik vind het jammer dat het jaar eindigt. De laatste tijd gaat het goed."