Vettel niet in paniek na P7: ‘Verrast door bandenprobleem’

16 juli 2017

Getty Images

Sebastian Vettel viel in de slotfase van de Grand Prix van Groot-Brittannië terug naar de 7e plek nadat zijn linker voorband uit elkaar klapte. Het verschil in het kampioenschap met Lewis Hamilton werd daardoor verkleind tot 1 puntje.

,,Ik denk niet dat iemand hier schuldig aan is", vertelt de Duitser aan Sky Sports. ,,Op dat moment voelde mijn banden niet slecht. Kimi had hetzelfde probleem en zijn banden waren een stuk nieuwer. We zijn er door verrast."

Geen ramp
Dat hij uiteindelijk zevende werd, vindt Vettel geen ramp. ,,Het had wat beter kunnen zijn, maar ik noem dit geen ramp. We hadden een goede auto, zeker in de bochten. Bij de start vlogen de remmen even in de fik en daardoor kwam ik niet goed weg."

Gevecht
Door zijn mindere start en de goede start van Max Verstappen kwam de coureur van Ferrari achter de Nederlander vast te zitten. Een fel gevecht volgde, waarna Vettel aan het langste eind trok door een pitstop. ,,Ik kwam Max niet voorbij. Daarna wist ik dat Bottas er aan kwam. Al met al zorgen allerlei zaken voor een moeilijke dag."

reacties
ReageerReageer op dit bericht