Villeneuve vindt WK-stand niet kloppen met realiteit: ‘Verstappen is hele seizoen perfect’

15 oktober 2021

Getty Images

Het gat tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in de WK-stand is 6 punten. Dat klopt niet helemaal, vindt Jacques Villeneuve. Tegen La Gazzetta Dello Sport zegt hij dat Verstappen en Red Bull het hele seizoen al perfect zijn, terwijl Hamilton en Mercedes foutjes maken.


Maar Hamilton betaalde daar een lage prijs voor", ziet Villeneuve. "Dat in tegenstelling tot Max Verstappen, waarbij ik denk aan wat er met hem gebeurde in Hongarije en daarvoor al op Silverstone." In Hongarije werd zijn race verpest door een massacrash bij de start, terwijl hij op Silverstone met 300 km/u van de baan werd gekegeld door Hamilton.

"We hebben ook al enkele Grands Prix gezien waarin Mercedes het vrij makkelijk had, maar Lewis toch niet zijn eigen niveau haalde. In bepaalde races hadden ze het tempo niet, maar in Turkije hebben ze simpelweg te veel fouten gemaakt."

Villeneuve durft geen winnaar van de WK-stand aan te wijzen. 1 DNF kan namelijk al het verschil maken in de laatste 6 races. De komende Grand Prix is volgende week zondag in de Verenigde Staten.