De Vries wil binnen 2 jaar naar de Formule 1: ‘Dan is het erop of eronder’

15 april 2017

ANP

Terwijl in Nederland de meeste ogen gericht zijn op de Formule 1 (want Max Verstappen), maakt een andere Nederlandse coureur dit weekend zijn debuut in de Formule 2. Nyck de Vries (22) wil heel snel Verstappen vergezellen in de F1.


De Vries debuteert in de Formule 2 op zaterdagmiddag in Bahrein. Hij staat al jaren onder contract bij McLaren, maar is nu ondergebracht bij een Italiaans team genaamd Rapax. Daar hoopt hij zich de komende jaren te bewijzen, om voor zijn 25e de overstap te kunnen maken naar de Formule 1.

'Ik had al reservecoureur kunnen zijn'
"Als alles mee had gezeten was ik vorig jaar al klaar geweest voor de Formule 1 en was ik nu misschien al reservecoureur geweest", zegt De Vries in gesprek met de NOS. "Maar daar doe je niks aan. Ik ben nu heel blij met deze kans in de Formule 2. Die ga ik proberen te grijpen."

Erop of eronder
De Fries vraagt veel van zichzelf. "Ik moet aantonen dat ik deze kans in de Formule 2 verdien en dat de mensen die vertrouwen in me hebben goed zitten. Ik trek er 2 jaar voor uit. Dat is best gebruikelijk. Dan zou het dus in 2018 erop of eronder zijn voor m'n kansen in de Formule 1. Voor m'n 25e moet het gebeuren."

Invaller van Alonso in Monaco?
Hoopte De Vries op een kans in de GP van Monaco in de F1, nu Fernando Alonso bekend heeft gemaakt dat hij die GP overslaat? "Nee, dat zou zeer onverstandig zijn. Monaco is denk ik het moeilijkste circuit om te debuteren als Formule 1-coureur. Het is logisch dat McLaren Jenson Button terughaalt. Hij heeft ervaring en kan zo weer instappen."