🌧 | Weerupdate uit Hongarije: mogelijk ook op zaterdag regen

29 juli 2021

Getty Images

We houden nauwlettend het weer in Hongarije in de gaten. Dit weekend staat namelijk de Grand Prix van Hongarije in de Formule 1 op het programma. Op de Hungaroring is het lastig inhalen, maar een paar regendruppels zouden voor veel gekkenhuis kunnen zorgen.


Eerder schreven we al dat er kans op regen is op zondag, maar nu kunnen er ook op zaterdag regendruppels vallen! Op de weerapp van Google (weather.com) staat dat er zaterdag rond de kwalificatie (15:00 uur) zo'n 30% kans is op regen. Niet veel, maar dinsdag zeiden ze nog dat het helemaal niet zou gaan druppelen.

En die zondag dan? Bij de race, die ook om 3 uur begint, is er zo'n 40% kans op regen. Maar ook daarvoor en tijdens de race is er kans op regen. Een natte baan op zaterdag en/of zondag zou dus zomaar kunnen.

Wat is er zo leuk aan die regen?
Op de Hungaroring is inhalen niet zo makkelijk. Het rechte stuk bij start/finish (met DRS) geeft nog het meeste kans op een inhaalactie. Vooral de bandenstrategieën maken de GP van Hongarije spannend. Of een paar goede druppels regen!