Zege in Japan stap dichterbij voor Verstappen door tyfoon

10 oktober 2019

EPA

Max Verstappen maakte zich openlijk zorgen na de Grand Prix van Rusland. Red Bull was verre van perfect op de baan van Sochi, hoe moest dat dan in de komende races zijn? Gelukkig bewees Red Bull in de afgelopen jaren goed te zijn in die komende races. Met als eerste halte: Japan.


Een 2e plek in 2016, opnieuw zilver in 2017 en een 3e plek afgelopen jaar. Zelfs in 2015 – toen Verstappen in een Toro Rosso zat – reed hij zichzelf van P15 naar P9. Verstappen houdt van Japan en Japan houdt van Verstappen. Dit jaar heeft hij er zelfs nog 2 voordelen bij.

Check hier de samenvatting van de GP van 2018:
Honda
De eerste: Honda wil dolgraag goed scoren in Japan. Red Bull werkt voor het eerst samen met Honda dit jaar en de motorleverancier heeft de auto op en top voorbereid voor deze race. Daar lijkt dus niks fout te kunnen gaan.

Tyfoon
En het tweede voordeel is het weer! Lang dreigde er een tyfoon op zondag over het circuit te razen, maar dat lijkt allemaal goed te komen. Wel zorgt de tyfoon – of het weer eromheen – hoogstwaarschijnlijk voor enorme plensbuien op de baan in Suzuka. Inmiddels weten we dat Verstappen wel houdt van een druppeltje regen. Er gaan zelfs geruchten dat de kwalificatie ook op zondag moet worden verreden door de tyfoon.

Check hier de graphic voor de GP van Japan:Yamamoto
Terug naar Honda. Die trotse Japanners hebben met Toro Rosso geregeld dat er een Japanner in de eerste vrije training mag rijden. Naoki Yamamoto gaat op vrijdag – waarschijnlijk de enige droge dag van het weekend – rondjes rijden op de baan in Suzuka.

Yamamoto rijdt in 2019 in de Japanse Super Formula en in de Super GT Series. De 31-jarige coureur is dolblij met zijn kans, zo zegt hij op de site van Toro Rosso. Hij vervangt Pierre Gasly in VT1. De Fransman zal zijn stoeltje in de 2e vrije training weer overnemen.

Albon
Om maar even bij de renstal van de blikjesfabriek te blijven: Alexander Albon is uitstekend begonnen aan zijn periode bij Red Bull. Sinds zijn komst pakte hij meer punten dan Max Verstappen. Afgelopen race reed hij zichzelf vanuit de pitstraat naar P5. Het is interessant om in de gaten te houden of hij Gasly en Carlos Sainz (McLaren) nog voorbij kan in de WK-stand.

Voorspelling:

  1. Verstappen

  2. Hamilton

  3. Leclerc