Het definitieve einde van VI na nieuw gesprek nu echt dichtbij

30 juli 2020

ANP

Het definitieve einde van Veronica Inside is nabij. Het overleg tussen Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp donderdagmiddag heeft nergens toe geleid. De kamer in Hotel Van der Valk in Zwolle was tot 18.00 uur geboekt, maar na 75 minuten kwamen de heren al naar buiten. Ze waren geen steek opgeschoten. Vrijdag praat het trio verder met de directie van Talpa, maar die hoeft niet te rekenen op een hereniging van de heren aan tafel.


De 3 kwamen in Zwolle bijeen om de toekomst van het programma te bespreken nadat ze een maand terug enorme ruzie kregen toen de ‘racisme-uitzending’ op 22 juni uit de hand liep. In die uitzending van Veronica Inside voelde Derksen zich aangevallen door Wilfred Genee waarbij De Snor steun kreeg van ‘Gijp’. Ze ruzieden over de aanpak van en tafelindeling die volgens Genee vooraf bij iedereen bekend was.

'Niet het idee dat het ooit weer normaal wordt'
"Ik heb er op mijn vakantie serieus iedere dag over gedacht", zei Van der Gijp. De analyticus is net terug van Ibiza waar hij op huwelijksreis was. "Het blijft moeilijk. Als we hadden besloten verder te gaan met z’n drieën, dan hadden we dat nu wel gezegd. Maar we komen er niet uit. Het is de normaalste zaak van de wereld dat de directie van Talpa ook zijn zegje doet. Zij hebben gezegd: slaap er nog een nachtje over, vrijdag praten we. Het lastigste is: ik heb niet het idee dat het ooit weer normaal wordt."

'Geld is ondergeschikt'
Derksen wil wel duidelijk maken dat hij en Genee geen ruzie hebben. "Talpa heeft gevraagd of we met een oplossing willen komen. Kijk, we hebben geen ruzie of zo. Wilfred is van de week bij me geweest. Ik sta hier heel realistisch in. Ik wil alleen op televisie als het geloofwaardig is. Het is veel geld (600.000 euro per jaar). Maar het geld is nu ondergeschikt. Ik heb mijn twijfels of het ooit nog geloofwaardig kan worden.”