LOL: Luuk de Jong heeft 1e penalty alweer gemist

ProShots

admin • 20:26, 08-07-2017 / Laatste Update: 13:22, 05-01-2024

Luuk de Jong moet komend seizoen maar niet de penalty's gaan nemen voor PSV. Het oefenseizoen van PSV was nog geen kwartier onderweg of de 1e gemiste penalty was al een feit. In een oefenduel met RKC slaagde Luuk de Jong er vanaf 11 meter na 12 minuten niet in om een bal tussen de palen te krijgen.

Ook vorig seizoen miste de aanvoerder regelmatig vanaf 11 meter. Van zijn laatste 10 strafschoppen benutte hij er 5. Zijn club had vorig jaar een waar strafschoppensyndroom, maar wierp dat dankzij Marco van Ginkel af.

Mandemakers Cup!

PSV won wel, met 0-2. De ploeg van Phillip Cocu won daarmee de Mandemakers Cup, zoals de aan het duel verbonden prijs heet. Voor PSV scoorde Steven Bergwijn 2 keer. Daarnaast maakte Cody Gakpo zijn officieuze debuut. Hij zorgde eenmaal voor de assist. In de tweede helft was Jordy de Wijs de captain.