🎥 | Pieter ‘The Champ’ de Jongh ziet terugkeer niet zitten: ‘Ben liever de koning in Afrika’

7 juni 2023

Voetbalcoach The Champ, die eigenlijk Pieter de Jongh heet, blijft liever 'de koning van Afrika' dan dat hij een nobody-coach in Nederland wordt. Dat zei de 52-jarige trainer in de nieuwe aflevering van het YouTube-programma Andy in de Auto.


De Jongh is op dit moment hoofdtrainer van Silver Strikers FC uit Malawi. Of de kampioenenmaker ooit weer in Nederland wil werken? "Ik zit daar niet echt op te wachten", gaf hij toe aan de voormalig rechtsbuiten van Oranje.

The Champ in Nederland
"Kijk, Andy. Ik ben altijd mezelf en het interesseert me niet wat anderen van mij vinden. Het is toch nooit goed." Aan ambities bij De Jongh geen gebrek, al jaagt hij zijn dromen dus liever na op het Afrikaanse continent.

"Ik weet: Ajax, PSV, Feyenoord en AZ gaan toch niet voor mij komen. Nou ja, prima. En de rest van de andere clubs? Misschien, dat weet ik niet. Ik ben liever daar de koning, dan een nobody hier in Nederland."

Afrikaans kampioen
Volgens De Jongh is het er prima vertoeven. Eerder werkte de coach al in Kenia, Zuid-Afrika, Rwanda, Swaziland, Zimbabwe en Somalië. "Afrika? Goeie, elke dag goed weer en ik maak er al jaren iedere dag van alles mee."

Lees ook: Sportnieuws interviewt The Champ! 'We gingen van 3000 fans naar 45.000 fans op de tribune én bekerwinst'